‹ Se alle nyheter Malin Hammarström, avdelingsleder hos CERTEGO i Västerås.

Veien mot likestilling i sikkerhetsbransjen

27. september 2024

Malin Hammarström, avdelingsleder ved CERTEGO i Västerås, jobber aktivt for å øke likestillingen i sikkerhetsbransjen.

Som avdelingsleder ved CERTEGO i Västerås ser Malin Hammarström tydelig at sikkerhetsbransjen fortsatt domineres av menn, spesielt i tekniske roller. Å lede i et slikt miljø innebærer både utfordringer og muligheter, men Malin mener det er viktig å jobbe aktivt med inkluderende og likestilt lederskap for å oppnå et velfungerende arbeidsmiljø.

"Den største utfordringen er nok fordommene som finnes om bransjen – at det er et hardt, mannsdominert miljø med sexisme og trakassering. Men det er ikke den virkeligheten jeg opplever, og det er veldig viktig å få flere kvinner inn i bransjen. Vi ser også at mennene setter pris på at vi har en arbeidsstyrke med ulike aldre, etnisiteter og kjønn," sier Malin.

CERTEGO jobber målrettet i hele Norden for å fremme likestilling, og for Malin og avdelingen i Västerås handler det om å skape en arbeidskultur hvor alle føler seg sett og inspirert til å vokse. "Det handler ikke bare om at alle skal føle seg velkomne, men om å gi hver medarbeider de rette forutsetningene for å bidra og utvikle seg – både i jobben og på det personlige plan," forklarer hun.

Malin reflekterer over hvor mye som har endret seg siden hun begynte karrieren sin. "I begynnelsen var jeg ofte den eneste kvinnen på flere arbeidsplasser," forteller hun. "Det var mange sexistiske vitser og holdninger som man måtte lære å håndtere. Heldigvis har det endret seg, og på CERTEGO merker jeg ikke lenger den slags sjargong."

Å endre bildet av bransjen og tiltrekke flere kvinner er en lang prosess, og Malin ser selskapets markedsføring som en nøkkel til suksess. "Vi må fortsette å fremheve at sikkerhetsbransjen er åpen for alle, uansett kjønn. Vi har også besøkt videregående skoler, hvor vi har møtt mange jenter som virker nysgjerrige på yrket. En av dem søkte praksisplass hos oss, og hun jobber nå i vår butikk og verksted ved behov. Vi har også ansatt en prosjektleder og en sikkerhetstekniker som begge er kvinner – og vi håper å kunne ansette mange flere."

For Malin er en inkluderende arbeidsplass ikke bare et etisk spørsmål, men også en forutsetning for selskapets langsiktige suksess. Ved å jobbe med likestilling og skape en bedriftskultur der alle tar ansvar for sin egen utvikling, bygger CERTEGO en sterkere og mer bærekraftig virksomhet. "Vi har et fantastisk samhold her i Västerås, og det er avgjørende for at vi skal fortsette å vokse," sier Malin.

Hun understreker også viktigheten av å bygge sterke og sammensveisede team, noe som både øker arbeidsgleden og fører til suksess. Med fortsatt fokus på likestilling og en kultur som fremmer mangfold og inkludering, er Malin overbevist om at CERTEGO er på riktig vei. "Vi er ikke fremme ennå, men vi har kommet et godt stykke på veien," avslutter hun.

Takk, Malin Hammarström, for ditt fantastiske arbeid i Västerås!

‹ Se alle nyheter