‹ Se alle nyheter Ulf Carass som jobber i butikken på CERTEGO i Västerås.

Hvordan vi sikrer at nøklene våre holder høyeste kvalitet

19. september 2024

Hos CERTEGO i Västerås jobber Ulf Carrass med noe som for mange kan virke som en enkel oppgave, men som i virkeligheten krever presisjon og nøyaktighet: å lage nøkler.

Nøkler, disse små, men avgjørende gjenstandene i hverdagen vår, har en kompleks produksjonsprosess som de færreste kjenner til. Med to års erfaring i bransjen har Ulf Carrass blitt en mester i dette håndverket, og arbeidet hans er et perfekt eksempel på hvordan tradisjonell teknikk møter moderne sikkerhet.

"Det finnes tusenvis av ulike nøkkel-emner, og det handler om å finne det rette for hver kunde. Du må være nøye,” sier Ulf med et smil når han beskriver prosessen.

Prosessen starter ofte med en bestilling fra en kunde, for eksempel et borettslag eller et større eiendomsselskap. Når en slik ordre kommer inn, finner Ulf fram de nødvendige opplysningene fra selskapets nøkkelprogram. Det kan være alt fra å lage en kopi av en nøkkel til å programmere en helt ny.

Neste steg er å overføre disse opplysningene til den datastyrte fresemaskinen som faktisk skjærer ut nøkkelen. Her er nøyaktighet avgjørende – riktig materiale må velges, og nøyaktig informasjon må mates inn i maskinen. “Det handler om å finne riktig nøkkel-emne blant de tusenvis av varianter som finnes. Hver nøkkel og hvert låsesystem har sine egne spesifikke emner,” forklarer Ulf.

Når riktig emne er valgt, og fresingen er fullført, blir nøkkelen nøye kontrollert for å sikre at den fungerer som den skal. “Du kan ikke stresse i denne jobben, hver detalj må stemme,” understreker Ulf. Noen ganger innebærer jobben også å teste nøkkelen direkte i låsen for å forsikre seg om at alt fungerer perfekt.

Selv om digitale løsninger de siste årene har revolusjonert sikkerhetsbransjen, er den mekaniske nøkkelen fortsatt en viktig del av hverdagen til mange. Og bak hver nøkkel står dyktige medarbeidere som Ulf Carrass, som sørger for at sikkerheten alltid holder høyeste nivå.

‹ Se alle nyheter